#громадськемісце СБУ затримала агентів російської ФСБ, які наводила ракети на Полтавщину та ще чотири області #полтава #poltava

Гроші та документи затриманих. Фото: пресслужба СБУ

Гроші та документи затриманих. Фото: пресслужба СБУ

Служба безпеки затримала двох агентів Федеральної служби Росії, які коригували повітряні удари армії РФ по Полтавській, Київській, Чернігівській, Донецькій та Черкаській областях. Про це 22 жовтня повідомили в СБУ.

Зловмисниками виявилися 27-річний рецидивіст, колишній наркоторгівець з Краматорська, а також його 34-річна співмешканка.

СБУ затримала агентів російської ФСБ, які наводила ракети на Полтавщину та ще чотири області, фото-1

Крім того, під час повітряних ударів агресора фігуранти мали відслідкувати геолокації ППО, а у разі «прильотів» – уточнювати їхні наслідки.

Як встановило розслідування, при переїздах у різні міста України агенти орендували квартири з видом на потенційні цілі.

Після заселення вони встановлювали у вікнах помешкань мобільні телефони з додатковими засобами живлення, які в онлайн-режимі транслювали зображення для рашистів. 

«Служба безпеки завчасно викрила агентів, задокументувала їхні злочини і затримала за місцем проживання у Краматорську, куди вони повернулися, щоб продовжити роботу на ворога. Також у ході спецоперації вилучено всі мобільні телефони, які фігуранти встановлювали у «спостережних пунктах» у різних областях України», — зазначили в спецслужбі.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили агентам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, СБУ затримала «на гарячому» двох чоловіків, як корегували ракетні удари по Полтавщині.

Стежте за усіма важливими новинами у нашому Telegram.

ДЖЕРЕЛО