#громадськемісце На Полтавщині відбувся захід “Жива книга”: відверті історії турботи про дітей #полтава #poltava

На Полтавщині відбувся захід “Жива книга”: відверті історії турботи про дітей

Власним досвідом і викликами ділилися патронатні вихователі, прийомні батьки, представники громад, молоді люди, які виховувалися в прийомних сім’ях.

Про це повідомили у Полтавській ОВА.

Участь у заході взяв заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко.

«Ми ставимо перед собою амбітну ціль – у кожної дитини має бути родина. Один із напрямів, який нині активно розвиваємо на Полтавщині, – патронат. З початку року в області створили п’ять сімей, ще 9 пройшли навчання. У десяти громадах втілюємо відповідний пілотний проєкт “Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату”. Також створено 3 дитячі будинки сімейного типу, 6 прийомних сімей, ще 40 дітей знайшли люблячих та турботливих батьків», – зазначив Володимир Василенко.

Заходи у форматі «Живої книги» покликані привернути увагу суспільства та популяризувати послуги патронату та сімейних форм виховання.

«Полтавська область – регіон, у якому наші ініціативи, зокрема і щодо захисту та виховання дітей, завжди знаходять підтримку. Я дякую Полтавській ОВА за це. Нині ми в області реалізуємо проєкт “Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату”. Тож також дякую усім тим людям, які наважилися відкрити своє серце і свій дім для дітей», – говорить керівник офісу ЮНІСЕФ у м. Полтаві Баходір Рахімов.

Регіональна координатора проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» в Полтавській області Лариса Василенко розповіла про перші успішні кроки ініціативи. Активну участь у обговоренні взяла регіональний консультант Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Юлія Рой.

Учасники заходу «“Жива книга”: відверті історії турботи про дітей» говорили про стереотипи, які заважають людям стати патронатними вихователями, прийомними батьками чи створювати дитячі будинки сімейного типу. Окреслили виклики, до яких потрібно бути готовими під час адаптації дитини в новому оточенні. Розповідали про облаштування побуту, розподіл обов’язків у сім’ях та організацію спільного дозвілля.


.wp-show-posts-columns#wpsp-1014722 {margin-left: -2em; }.wp-show-posts-columns#wpsp-1014722 .wp-show-posts-inner {margin: 0 0 2em 2em; }

ДЖЕРЕЛО